Pentru cumparatori:

– Se pare ca laptopurile cu video dedicat se strica mai repede, asa ca nu-ti lua GPU dedicat daca nu ai nevoie.

– Laptopurile cu procesoare Intel par a fi mai fiabile, desi au inceput sa apara din ce in ce mai multe procesoare intel defecte dupa aprox 2 ani de utilizare.

– Ideal ar fi sa il si poti pipai fizic inainte, ca poate nu iti place plasticul respectiv, chit ca in poze arata bine.

– Evita MSI si cele ieftine de la Lenovo: la majoritatea se sparg carcasele in zona balamalelor si uneori, culmea, garantia se anuleaza.

– Ideal ar fi sa faci ceva research pe forumuri despre modelul ales, dar asta necesita timp si laptopurile noi nu prea au avut timp sa se strice

Daca vrei sa te tina cat mai mult un laptop:

– Daca are hard disk normal (nu SSD), evita sa te plimbi cu el prin casa sau mai ales sa-l lovesti (intentionat sau accidental). Risti sa pierzi datele.

– Nu te plimba cu el prin casa, tinand-ul „de-o aripa”; la ora actuala carcasele sunt fragile si placile de baza sunt subtiri..(„ca doar de-asta l-am luat, ca e mic si usor”)

– Evita sa-l expui temperaturilor extreme. Ele functioneaza bine in gama 10-35 grade.

– Iarna, dupa ce vii cu el de afara, din frig, lasa-l aproximativ jumatate de ora sa se duca condensul si sa ajunga la temperatura camerei

– Nu-l folosi pe pat sau tinut pe picioare, direct. Nu e bine nici pentru sanatatea ta..

– Nu-i da de baut. Laptopul nu apreciaza asta !

– Laptopurile, ca si autovehiculele, necesita revizii si daca intentionezi sa il folosesti mai mult de 2 ani, du-l la curatat de praf la intervale de 12 luni sau mai des daca vezi ca se incalzeste neobisnuit de tare (peste 85 grade CPU, GPU, etc)

– NU il duce la curatat la oricine, e adevarat youtube te poate invata multe, dar sunt si prostii printre ele. Asadar, evita „- Stiu eu pe cineva care se pricepe, ca a vazut pe net cum se face” (unii incercand sa curete laptopurile au montat racirea gresit si acest lucru a dus la defectarea placii de baza.)

Daca stergi ecranul cu o solutie de detergent usor, foarte bine faci, dar niciodata nu pulveriza solutie direct pe ecran. Solutia se pulverizeaza pe laveta, servetel, etc
Tastatura poate fi curatata usor, cu peria aspiratorului, fara lichide

– Tine bateria in laptop pentru ca in cazul unei caderi de tensiune se poate corupe BIOS-ul (laptopul nu mai porneste deloc). Nu o tine depozitata pentru ca oricum ea se degradeaza. Sau daca vrei sa o pastrezi, las-o incarcata 50-70%, la temperatura camerei.

– Nu face update la bios decat daca este neaparat nevoie (ex: biosul prezent nu suporta x gb ram sau are o problema grava)

– Evita sa inchizi laptopul fara shut down, am intalnit laptopuri cu biosul corupt din aceasta cauza. (Utilizatorul a tinut apasata tasta de power 3 sec)

– In cazul in care ai probleme de orice fel cu el, du-l la un service daca tii la el.

Cam astea ar fi cele mai importante lucruri de care sa tii cont.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *